zaterdag 31 december 2011

notengehakt

Notengehakt is en blijft een favoriet bij de vleeseters én vegetariërs rondom mij, dus hier is het recept. Ik paste het recept van Celia Brooks Brown, Mrs. Myrtleberry’s roast een beetje aan. Erg de moeite, lekker geserveerd met rodewijnchocoladesaus, of een ander hartig sausje :-)

Voor 1 nut roast, genoeg voor minstens 8 personen.


300 gram gemengde noten
2 kleine uitjes, of 1 grote, fijngesnipperd
Ruim een half blik tomatenstukjes
3 eieren
150 gram gemalen kaas, liefst lekkere sterke van smaak
eetlepel verse thijm/een teelepel gedroogde thijm
eetlepel verse rozemarijn/theelepel gedroogde rozemarijn
halve eetlepel gedroogde dragon
eventueel nog andere groene kruiden naar smaak
1 grote theelepel marmite, opgelost in warm water/twee theelepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
peper
zout (naargelang hoe zout de kaas was)

Rooster eerst de noten in een pan op middelmatig vuur tot je ze begint te ruiken. Dit kan eventjes duren, dus geduld is aangewezen.
Maal de noten fijn, bv. in een blender Niet té fijn!
Gooi alles in een kom. Meng. Vul een bakvorm naar keuze (een cakevorm is natuurlijk het leukst) met het mengsel. Zet in een oven op 180 ° voor minstens 3 kwartier. Check na deze tijd eens met een lange satéstok of het mengsel al droog en stevig genoeg is.