maandag 27 februari 2012

gekarameliseerde uientaartjes

Ziehier de ongebakken variant van deze lekkere taartjes.De kleurrijke verpakkingetjes zijn siliconen cupcakevormpjes die ik als souvenir kreeg, en ze zijn erg handig voor dit hapje. Maar je kan het ook in andere cupcakevorpjes stoppen, en als je dat niet hebt in vuurvaste kopjes ofzo.
Gebruik geen zoete soort uien, want de smaak wordt té zacht anders met de zoete balsamico.

De bodempjes zijn heel lekker, krokante beboterde toast, njammie :) Iets dat zeker nog een keertje gebruikt gaat worden in deze keuken, alle niet te natte vullingen zijn mogelijk.

Voor 12 hapjes:
12 sneden bruin brood (of 6, als je een breed brood hebt in plaats van een lang)
2 grote uien, of 1 hele, hele grote ui, in sliertjes gesneden
1 eetlepel balsamico
zout, peper
Eventueel wat gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
Boter

Bak op een middelhoog vuur langzaam de ui in wat boter tot hij helemaal bruin ziet. Voeg als de ui helemaal is weggesmolten de balsamico toe, en laat die heel eventjes carameliseren. Zout en peper naar smaak.

Snijd rondjes uit je brood (als je geen snijder hebt, gebruik dan een duvelglas...) en smeer een kant met een goede hoeveelheid boter in. Plaats de boterhammenrondjes met de beboterde kant naar beneden in je vormpjes, en vul daarna op met de uien wat van de kaas.
Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 180° 3 a 4 minuten of tot de boterhammen een korstje krijgen. Als je vrolijke vormpjes hebt, kan je het zo opdienen, maar normaal gezien komt het taartje heel goed los van waar je het ook in hebt gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten