woensdag 21 december 2011

spagettange

Wat doe je als je lasagna wil maken, en je merkt dat je geen bladeren meer hebt? Juist, dan maak je hetzelfde klaar maar dan met andere pasta. Lekker, hoe de 2 sausjes een beetje mengen in het midden, heerlijk om naar binnen te slurpen!
Bovendien kan je het zo vet maken als je wil, de enige boter die ├ęcht nodig is, is die in de roux, en dat hoeft echt niet veel te zijn. De roux zelf geeft ook zonder kaas erop een erg lekkere korst.


Voor 4 personen (het is echt wel zwaar)


Kook 250 gram pasta ongeveer 2/3 van de aangegeven kooktijd

Maak een groententomatensaus die je zelf lekker vind. Die van mij was wat magertjes, want het was overschotjes tijd, maar ik bakte 2 uien, en 2 paprikaatjes aan, en overgoot het met een scheutje sambal, spaghettiekruiden en hele tomaten uit blik. Laat je fantasie de vrije loop, of gebruik je eigenste eigen standaard pastasaus, die ongetwijfeld de allerlekkerste is...

Maak dan een roux door wat 1 eetlepel boter in een pot te doen op medium vuur, met 1 eetlepel bloem. Dan langzaam scheutje voor scheutje 350 ml melk toevoegen, zorg dat alle bloem opgenomen wordt.
Zet daarna de pot van het vuur, laat iets afkoelen, en voeg snel nog 2 eieren toe.
Roer de pasta onder de saus, gooi dit alles in een ovenschotel, overgiet met je witte saus, en werk af met een aanzienlijke hoeveelheid kaas. Bij mij waren het enkele lapjes raclettekaas, ook weer wegens overschotjesverwerkingmodus.

Alles nog eventjes in de onder de gril (als je dat niet hebt, een oven kan ook korstjes maken, zet hem tussen de 180 en 200°) voor natuurlijk het korstje, en de eitjes kunnen dan stollen. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten