zaterdag 11 februari 2012

Saaie pasta


Deze pasta ziet er verschrikkelijk saai uit, als je hem op tafel zet. Bruin. Geen saus.
Maar hij is een werkelijke smaakbóm. Hij wordt hier heel graag gegeten, en is vooral aan te raden als je ergens naar toe moet waar normaal niet zoveel plaats is, de look garandeert namelijk dat niemand in je buurt wil staan.
De azijn en olie zaten in een verjaardagspakket dat ik kreeg, en ik vind het erg lekker zo, maar ik maakte het ook al met pompelmoes, en dat was ook om duimen en vingers van af te lekken, die citrussmaak gaat er echt perfect bij...

Voor 2 personen met heel veel honger:
1 uitje, gesnipperd
3 teentjes look, fijngehakt
1.5 a 2 cm² gember, fijngehakt
1 vers rood pepertje, fijngehakt
500 gram champions, in blokjes of schijfjes
250 gram pasta. volkoren is lekker, maar het lekkerst zijn van die dikke, zetmeelrijke aziatische noodles.
2 eetlepels sojasaus
4 eetlepels appelsien/cassisazijn van oil en vinager of een halve pompelmoes, uitgeperst.
3 eetlepels olijfolie met eekhoorntjesbroodsmaak, als je die kan vinden, plus wat normale om mee te bakken.
Zout en peper

Kook de pasta volgens de verpakking net iets voor al dente.
Warm wat olijfolie in een pan met de gember en het pepertje. Voeg wanneer ze je begint te ruiken de look toe. Wanneer je die begint te ruiken, kan je de champions toevoegen.
Giet wanneer ze gaar zijn de pasta bij de olie, met nog een beetje kookvocht. Giet er nu ook de olie, azijn, sojasaus/pompelmoes bij. Heel goed doorroeren, en nog heel eventjes op het vuur laten staan. Proef of er nog zout en peper bij hoort.

Heel lekker met een eenvoudig groen slaatje met veel rucola. Smakelijk!

2 opmerkingen: