woensdag 25 april 2012

5-minuten chocomousse met whiskey (maar zonder eieren)

Dit is eigenlijk geen recept, het is té eenvoudig.
Maar ja, het is wel lekker natuurlijk, en zo makkelijk als je bijvoorbeeld voor mensen moet koken die geen eieren eten. Je kan de whiskey weglaten, of vervangen door wat instantkoffie in een likje water. Of allebei doen, als je tenminste niemand in huis hebt die geen mokka lust (grmbl, mijn alleseter eet geen koffiegerelateerde dingen, het kieken. Gelukkig is hij voor het overige nogal aan de brave kant ;-))

Voor +-4 porties
1 brikje room van 250 ml (uit de ijskast!! anders krijg je boter...)
180 gram pure chocolade
Flinke scheut whiskey (naar smaak)

Smelt de chocolade met de whiskey in de microgolf.
Klop de room stijf.
Meng de chocolade onder de room.
Zet in de ijskast wat te settelen. Of ook niet, maar hij is wel lekker als hij wat afgekoeld is. En hey, als je honger hebt, een paar minuten diepvries kunnen wonderen doen om het proces op gang te brengen.

Ook lekker: smelt wat meer chocolade, en maak er een laagje van bovenop de chocomousse. Bij mij werd het wel niet krokant, maar het was wel njammie :) Of koop van die heel dunne chocolade velletjes, en leg die ertussen en erop. Of maak er taart mee. Of...

2 opmerkingen:

  1. Joepiee!!! Die gaat gemaakt worden in de nabije toekomst!! :):)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijzonder lekker, zolang je niet overdrijft met die "flinke scheut" ;-)
    Ook heerlijk met Cointreau.

    BeantwoordenVerwijderen